Tips voor mannen tijdens de zwangerschap

De zwangerschap is een hele bijzondere periode voor aanstaande ouders, maar het kan ook best zwaar zijn. De moeder krijgt misschien wel last van zwangerschapskwaaltjes, ochtendmisselijkheid en gierende hormonen. Dat is natuurlijk vervelend, maar voor de aanstaande vader is dit ook best even een omschakeling. Hij moet namelijk van alles doen in het huishouden en omgaan met een veranderende vrouw. Daarom geven we in deze blog een aantal handige tips voor aanstaande vaders tijdens de zwangerschap.

Help je vrouw waar nodig

Ten eerste is het belangrijk om je vrouw goed te helpen waar dat nodig is. Kan ze in het laatste trimester niet meer bij haar voeten om haar sokken aan te trekken? Dan doe jij dat voor haar! Heeft ze ‘s avonds laat opeens zin in chocola? Dan vlieg je naar de winkel. Ook zal ze hulp nodig hebben met het huishouden, de boodschappen, en het klaarmaken van de babykamer. Dit hoort er allemaal bij, dus je zal je even moeten gedragen als persoonlijke assistent. Tijdens de bevalling steun je je vrouw natuurlijk ook waar het kan, zij moet immers het harde werk doen.

Probeer goed om te gaan met de hormonen

Bij een zwangere vrouw gieren de hormonen door het lijf. En als man kan het dan soms best lastig zijn om alles goed te doen. Het minste of geringste kan namelijk al zorgen voor een flinke huilbui. Probeer haar daarom gelijk te geven als het enigszins kan, zeg nooit dat ze dik is en besteed aandacht aan haar. Vertel haar ook nooit dat ze chagrijnig of onredelijk is, dat hoort er nou eenmaal bij!

Een pretecho laten maken

Het kan een ontzettend goed idee zijn om een pretecho te laten maken tijdens de zwangerschap. De zwangerschap brengt namelijk ook minder leuke momenten met zich mee, zoals ochtendmisselijkheid. Maar tijdens een pretecho kunnen jullie echt even samen een bijzonder moment beleven. Jullie kunnen de baby uitgebreid bekijken en samen genieten van het moment. Een pretecho laten maken kun je bijvoorbeeld doen bij pretecho&zo. Hier vindt de pretecho plaats in een gezellige omgeving, waardoor jullie echt samen kunnen genieten.

Koop cadeautjes voor de baby en voor je vrouw

Je vrouw zal zich steeds minder aantrekkelijk gaan voelen tijdens de zwangerschap. Dus ze zal het ontzettend kunnen waarderen als jij laat zien dat je haar nog steeds net zo leuk vindt. Koop bijvoorbeeld een bosje bloemen voor haar, of een romantisch armbandje als aandenken aan de zwangerschap. Een ding is zeker: jij zal vandaag niks meer verkeerd kunnen doen en je vrouw zal in de wolken zijn! Ook kun je een keer een cadeautje meenemen voor de baby. Zo laat je zien dat je zin hebt in de komst van de baby en dat je betrokken bent. Dit doe je natuurlijk ook door mee te gaan naar alle afspraken. Zo weet je vrouw dat ze er niet alleen voor staat!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *